Image thumbnail

Η επιχείρηση

Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε

 

 

Η επιχείρηση του Ιωάννη Κουβαράκη ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων από το 1977 που ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Σητείας.

Το 2004 την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι τρείς γιοί του Ιωάννη Κουβαράκη Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η επωνυμία αλλάζει σε Π. Κουβαράκης και ΣΙΑ Ο.Ε. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα στην επιχείρηση.

Το αντικείμενο παρέμεινε το ίδιο αλλά η εταιρία επεκτάθηκε και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Επίσης πραγματοποιήθηκε σημαντική προώθηση του Ξύγαλου Σητείας σε Π.Ο.Π με ονομασία “Ξύγαλο Σητείας”. Από το 1977 μέχρι σήμερα,η επιχείρηση καταγράφει συνεχείς επιτυχίες όχι μονο στην Κρήτη αλλα και σε όλη την Ελλάδα. Με πίστη στην επιτυχία των στόχων μας και διάθεση για εντατική δουλειά, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Σε μία εποχή όπου όλα αλλάζουν, ορισμένα πράγματα αποδεικνύονται διαχρονικά. Η συνεχείς ανάπτυξη της επιχείρησης οφείλεται στις αξίες μας που παραμένουν αναλλοιώτες. Άριστη ποιότητα, σεβασμός στην οικογενειακή παράδοση και στον πελάτη, χρήση της τεχνολογίας και βέβαια αγάπη για το αντικείμενο.

Στην Π.Κουβαράκης & ΣΙΑ ΟΕ γίνεται μία συλλογική προσπάθεια για την παραγωγή των προϊόντων και διεκπεραίωση όλων των εργασιών. Θεωρούμε σημαντική, και εκτιμούμε την κάθε εργασία η οποία γίνεται, από την καθαριότητα, την παραγωγή, την πώληση έως και την διανομή. Μόνο με καλή συνεργασία και σεβασμό, μπορείς να επιτύχεις σε οποιοδήποτε τομέα, για αυτό και προσπαθούμε καθημερινά να διασφαλίζουμε καλές συνθήκες εργασίας.

Άριστες συνθήκες παραγωγής & σύγχρονα μηχανήματα

Διαθέτουμε τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγική διαδικασία. Ο συνδυασμός της άριστης ποιότητας και ασφαλής επεξεργασίας, με τις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και το σύγχρονο εξοπλισμό της εταιρίας, κάνουν τα προϊόντα μας να κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην προτίμηση των καταναλωτών που μας εμπιστεύονται εδώ και 30 χρόνια.

Δημοφιλή προϊόντα

Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των προϊόντων είναι απο το Νομό Λασιθίου και κυρίως απο την επαρχεία Σητείας. Τα γάλατα ελέγχονται σε καθημερινά βάση με βιοχημικές αναλύσεις που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια όπως την Βιοερευνητική Α.Ε, την εταιρεία Ανάλυση Α.Ε, από τον ΕΛΟΓΑΚ αλλά και από την ίδια την επιχείρηση με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Ξύγαλο Σητείας

Το Ξύγαλο Σητείας είναι τυροκομικό προϊόν, από κατσικίσιο, αιγοπρόβειο ή και πρόβειο γάλα, με χρώμα λευκό, χωρίς σχήμα, με αλοιφώδη ή/και κοκκώδη υφή και δροσερή, υπόξινη, ελαφρώς αλμυρή γεύση και ευχάριστο χαρακτηριστικό άρωμα.

Στάκα Σητείας

Το γάλα, όταν μείνει μερικές ώρες κάνει επάνω μια κρούστα, τη λεγόμενη τσίπα. Για να φτιάξουμε στάκα μαζεύομαι την τσίπα κάθε μέρα, τη βάζουμε σε βάζο και τη φυλάμε στο ψυγείο για να μην ξινίσει.

Πλήρες γιαούρτι Σητείας

Το πλήρες γιαούρτι Κουβαράκη φτιάχνεται απο φρέσκο πρόβειο μη ομογενοποιημένο γάλα και το οποίο εμπεριέχει και την πέτσα του πρόβειου γάλακτος (λιπαρά: 5-6.2%). Το πλήρες γιαούρτι Σητείας δεν περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά